Vår integritetspolicy på Stockholms RehabKlinik SC

Inledning
Vi har tagit fram den här integritetspolicyn för att vi värnar om din och våra patienters integritet. I den beskrivs hur vi hanterar personuppgifter som vi får del av när du är i kontakt med oss. Integritetspolicyn gäller inte för webbplatser som det finns länkar till på vår hemsida.

Personuppgiftsansvarig
Bolagsnamn: Stockholms RehabKlinik CITY AB (Stockholms RehabKlinik SC)
Org.nr.: 559067-8149
Adress: Kungsgatan 35
E-post: info@srkc.se
Telefon: 08-640 00 60
Kontaktperson: Robert Hansson, leg. naprapat och ägare av Stockholms RehabKlinik SC

Information vi samlar in om dig
Vi kan komma att samla in dina uppgifter när du tillhandahåller sådan information till oss via vår hemsida, som t.ex. registrering för nyhetsbrev. På vår hemsida finns möjlighet att boka behandlingstid. Dina uppgifter som du lämnar i samband med bokningen hanteras av oss i ett externt och säkert journalföringsprogram. 

Är du naprapat, kiropraktor eller fysioterapeut och söker arbete hos oss kommer vi att hantera de uppgifter du skickar till oss i dina ansökningshandlingar så länge som rekryteringsprocessen pågår.

Uppgifter om din hälsa
När du träffar en naprapat, kiropraktor eller fysioterapeut hos oss på någon av våra två kliniker i Stockholm kommer du att dela med dig av personuppgifter i syfte att vi ska fullgöra våra skyldigheter enligt lag gällande journalföring. Sådana uppgifter hanteras i enlighet med patientdatalagen och andra tillämpliga lagar inom hälso- och sjukvård.

Ändamål och laglig grund för hantering av dina personuppgifter
Vi hanterar kontaktuppgifter för att kunna utföra våra behandlingar och hålla en löpande kontakt med våra kunder. Vi hanterar dina uppgifter med stöd av avtal eller samtycke från kunderna. Söker du arbete hos oss hanterar vi dina uppgifter baserat på vårt berättigade intresse av att driva en rekryteringsprocess.

Vi hanterar enbart uppgifter inom EU/EES.

Med vem vi delar dina personuppgifter
Kommer du som företagskund och arbetsgivaren står för kostnaden kommer ditt namn och datum för ditt besök att komma din arbetsgivare tillhanda. Kommer du via din sjukvårdsförsäkring kommer ditt namn och datum för besöket att komma försäkringsbolaget tillhanda. Vi lämnar bara ut journalhandlingar om vi har en fullmakt från dig. I övrigt hanteras dina om din hälsa i enlighet med patientdatalagen och andra tillämpliga lagar inom hälso- och sjukvård.

Dina rättigheter
Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till, rätta, begära begränsning av, eller invända mot vår hantering av, dessa ber vi dig kontakta oss på Stockholms RehabKlinik SC via e-post, info@srkc.se.

Avseende hantering av personuppgifter som grundar sig på ditt samtycke kan denna hantering avslutas genom återkallelse av samtycket. Du har rätt att begära information om personuppgifter som hanteras om dig, i den omfattning de tillhandahållits från dig, i ett elektroniskt format som är allmänt använt. Du har rätt att överföra sådana uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig. Om du inte är nöjd med det sätt på vilket vi har hanterat dina personuppgifter, har du rätt att anmäla detta till Datainspektionen eller annan behörig tillsynsmyndighet.

Hur vi skyddar dina personuppgifter
Vi har vidtagit lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda dina uppgifter så att de inte ska försvinna, ändras eller utsättas för obehörig åtkomst.

Hur länge vi sparar dina personuppgifter
Dina personuppgifter sparas så länge det finns ett ändamål i enlighet med denna integritetspolicy eller i enlighet med patientdatalagen.

Cookies
En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av hemsidan. Genom att använda hemsidan samtycker du till detta. Om du inte vill tillåta cookies kan du välja att ändra inställningarna i din webbläsare så att de inte accepteras. Vissa funktioner på webbplatsen kan påverkas om inte cookies tillåts.

Uppdateringar av denna integritetspolicy
Vi kan komma att uppdatera denna policy. Den senaste versionen kommer alltid att finnas tillgänglig här på vår hemsida.

Välkommen till Stockholms RehabKlinik SC och våra engagerade och kompetenta naprapater, kiropraktorer och fysioterapeuter!