Petra Strömwall - Naprapat

Petra är naprapat och utbildade sig på Naprapathögskolan i Stockholm. Som avslut på sin fyraåriga naprapatutbildning fick hon pris för bästa c-uppsats där hon undersökte risken för psykisk ohälsa och rygg- och nacksmärta om man inte trivs med sitt yrke eller på sin arbetsplats. Utöver det har Petra även utbildat sig på högskolenivå inom idrottspsykologi och nutrition.

Petra har ett stort intresse för träning. Hon bedriver själv en elitsatsning inom volleyboll och har bland annat ett JSM-guld och flertal JSM-silver inom sporten. Hon har också genomfört både Tjejklassikern och En Svensk Klassiker!

”Jag har ett stort intresse för träning vilket jag försöker smitta av på mina patienter. Jag tycker det är viktigt att patienten tycker att träningen som ska utöras är rolig och att den känns genomförbar och meningsfull.”

”När jag börjar en behandling med en patient vill jag att vi ska ha ett gemensamt mål  som tydlig visar när patienten känner sig helt återställd. Ett exempel på det är vilken aktivitet ska gå att genomföra som just nu inte går. Med detta tankesätt individanpassar jag all min behandling och träning jag ger till patienterna.”

En av Petras starkaste egenskaper som naprapat är att hon är lyhörd och lyssnar noga på patienten. Hon tar hänsyn till alla strukturer och behandlar därmed månsidigt med massage, stretch, mobilisering, manipulation och träning. Hon retestar mycket under behandlingens gång för att se vilken del av behandlingen som gör skillnad samt för att undvika överbehandling.